maanantai 11. tammikuuta 2021

Jääpipareita koivun oksiin

 


On hienoa, että tänä talvena on lunta ja pakkasta. Pakkanen houkuttelee minua aina tekemään koristeita jäädyttämällä. Jäälyhtyjä, joihin voi laittaa kynttilöitä ja koivun oksiin erilaisilla muoteilla tehtyjä koristeita.


Lyhtyjä on useita ja olen sijoitellut niitä eri puolelle pihaa. Onneksi pakkaset näyttävät jatkuvan.


Jäiset piparit syntyvät laittamalla piparimuotit tasaiselle alustalle esim. metallisen tarjottimen tai tälläisen muovisen ruokailuastian pohjalle. Tärkeätä on, että alustassa on muutaman sentin reunat. Laitoin mehupillit kiinni alustaan käyttämällä kaksipuoleista teippiä. Näin saat pipareihin valmiit reiät helposti, jonka avulla voit ripustaa piparit puiden oksiin.

Sitten vain vettä astiaan ja piparit jäätymään ulos.


Ota sitten koko komeus sisälle sulamaan ja odottele, että saat piparin irroitettua muotistaan. Voimaa ei kannata käyttää, koska jää menee helposti rikki. Odottele vain kaikessa rauhassa.


Tässä se on jo valmiina ripustettavaksi

Olen tehnyt myös isommilla muoteilla jääkakkuja. Kirpparilta löysin sydän- ja tähtivuoan ja niihin syntyy myös upeita jäädytyksiä

Toivotaan, että pakkaset jatkuvat ja jäädytyskelit vain paranevat


Sydänvuokaan saa tosi paksun sydämen jäädytettyä ja se kestääkin pitkälti kevääseen. Jäätyneeseen sydämeen sain reijän ripustuslenkkiä varten porakoneella


Linnuillekin on ihmeteltävään jyvien nauttimisen ohessa

2 kommenttia:

  1. Vau mikä idea! Toivottavasti pysyy pakkasella hetken niin eivät sula!

    VastaaPoista
  2. Niin! Toivotaan parasta. Ainakin nyt näyttää pakkaset vielä jatkuvan. Mutta väistämättä sulaminen on edessä jossain vaiheessa.

    VastaaPoista