maanantai 18. maaliskuuta 2019

Raeruoho siili ja kahvipussien kierrätystä


Olen tehnyt pääsiäisen odotteluun tälläisiä raeruohosiilejä. Tosin en käytä raeruohon vaan ohran siemeniä; tulee näyttävämpi lopputulos. Hauskoja koristeita vaikkapa lasten kanssa tehtäväksi. Siilin piikit ovat nyt ohran kasvustoja.

Tein kahvipusseista tämän astian, johon kylvin siemenet. Päällystin kahvipussin ruskealla kangaspalalla ja liimasin silmät ja suun. Sitten vain multaa pussiin ja siemenet itämään. Kastelua muutaman päivän ajan ja ruoho on valmis. Muutama tipu viidakkoon ja se on siinä. Ohran oraita pitää ajoittain leikata lyhyemmäksi. Ja tarvittaessa voi laittaa uuden kasvuston tulemaan.

Alla ohjekuvio kahvipussin hyödyntämisestä tähän tarkoitukseen. Pussit sisäkkäin ja ommellaan yläreunasta yhteen. Jätetään pieni aukko, jonka kautta käännetään pussit toisinpäin niin, että kangas ei ole enää nurinpäin.

Olen kierrättänt kahvipusseja paljon tällä tavoin mm. yrttipusseina ja erilaisina säilytyspusseina.Pussi pitää kosteutta sisällään, joten yrttejäkin voi huoletta kastella. Kaunis kangas vain ulkopuolelle ja sopii keittiönkin sisustukseen hyvin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti