torstai 18. heinäkuuta 2019

Risuolio


Eilen ajattelin tehdä risusta pöllön tekniikalla, jota yksi opiskelijoistani risukurssillani ehdotti. Eli aivan kuin risukoria tekisisi pyöreänä ja sitten vain kaventamalla ja leventämällä tulisi pöllölle antaa oikea pöllön muoto. Pöllö jäisi ontoksi ja sen voisi ripustaa vaikkapa jonkin kepin nokkaan pihamaalle.

Tälläinen siitä syntyi! Onko tämä nyt sitten pöllö? Enemmänkin se muistuttaa kissaa. Eikös vain? Laitoin tämän olion istumaan risuaittani eteen korkeamman sijainnin sijasta. Siihen se sopii mainiosti. 
Näitä pitää kyllä tehdä muutama lisää ja, jos haluan siitä enemmän pöllön näköisen, kaulaa ei pidä kaventaa noin paljoa ja  koko keskiosa pitää jättää vähän leveämmäksi. 

Minulla on todellakin pihallani aitta, jossa on risutöitäni esillä. Aitta oli aiemmin takapihallamme, mutta pyysin miestäni siirtämään sen etupihalle. Sehän on pihamme kaunein rakennus. Traktorien vetämänä aitta siirtyi aika helpostikin uuteen paikkaan.Aitassa on esillä tekemiämi risutöitä vuosien varrelta. Ensi viikolla 22.7.-26.7. käsityömyymäläni Varpunen on avoinna joka päivä klo 12-16.00. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti