tiistai 14. huhtikuuta 2020

Makramee solmeilua pitkästä aikaa


Ostin viime syksynä monta kerää Moppari makrameelankoja ja aika vähälle käytölle ne ovat jääneet. Muutaman kurssin pidin joulun alla, mutta muuten ne ovat odottaneet parempaa aikaa. Nyt, kun sitä aikaa on, ajattelin kokeilla makrameen tekoa pitkästä aikaa.

Työ oli varsin yksinkertainen ja helppo tehdä näin aluksi. Yksinkertaisuudessaan kuitenkin kyllä siitä ihan kaunis siitä tuli. Yläosan koristelin vanhoilla lakanapitseillä ja sain näin puukepin piiloon.


Käytin oikeastaan kahta tekniikkaa eli tein kierrenaruja, jolloin makrameesolmuja tehdään koko ajan samalta puolelta aloittaen ja sitten vain letitin pitkiä lettejä väliin. Välissä on vain laitettuna täytteeksi mopparilankoja sinällään.


Sitten viimeiseksi tein 3 kpl lehtiä koristeiksi.Kaksinkertaisen moppilangan päähän pujotin puuhelmen ja sidoin samaan lankaan 10 kpl 20 cm lankoja vastakkain. Kuvasta näet, miten langat solmitaan sulkasolmulla keskenään. Muista vaihtaa aina aloittavan silmukan puolta niin saat lehtiruodon pysymään suorassa.


Sen jälkeen tasasin langat siten, että lehden leveys oli leveimmillään 14 cm. Kampasin viela langat auki.


Ja sitten leikkasin langat lehden muotoon ja kiinnitin eri tasoihin makrameetyöhön.Tästä on hyvä jatkaa ja ehkäpä hieman muuttelen tätä versiota. Väliin keskelle voisi laittaa jonkun kapean makrameekuvion. Saa nahdä. Kokeillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti