tiistai 29. syyskuuta 2020

Vaahteranlehtikranssissa syksyn värit


Kyllä olemme saaneet nauttia kauniista syyskuun päivistä. Ruskakin alkaa värittää maisemaa ja tälläiselle värejä rakastavalle tämä on ollut upeaa aikaa.

Niinpä tulikin pakottava tarve tehdä aitan oveen kranssi syysväreissä. Kävin naapurin pihamaalta keräämässä pudonneita vaahteranlehtiä. Värejä oli keltaisen lisäksi hyvinkin moninaisia aivan tumman violetin punaisesta vihreään. Metsästä kävin keräämässä riiden- ja katinliekoa, mustikanvarpuja, kangaskortetta ja saniaisen lehtiä. Harmi, kun kielon lehdet olivat jo menneet liian huonoiksi kranssia varten. Villiintyneestä orapihlajasta leikkasin oksan, joka oli täynnä marjoja. Olisin halunnut vielä laittaa pietaryrtin kukkia, mutta niitäkään ei lähistöllä nyt kukkinut.

Käytän pajukehikkoa aina kranssien pohjana ja kolmesta notkeasta pajunoksasta pyöräytin kranssille rengasmaisen pohjan. Tähän pohjaan aloin sitten sitoa ohuella rauralangalla vaahteranlehtinippuja, liekoja ja orapihlajanmarjan oksia marjoineen. Yksi nippu laitetaan ulkoreunalle, seuraava nippu keskelle ja kolmas sisäreunaan. Ja näin edetään pohjaa myöten, kunnes koko pohja on käyty läpi. Liitoskohtaan kannattaa laittaa runsaammin lehtiä, jotta liitos peittyy niiden alle eikä aloitus- ja lopetuskohtaa näy

Tein vielä keskelle kolme vaahteranlehtiruusua ruusukkeeksi ja lisäsin lopuksi ruusunmarjoja sinne tänne valmiiseen kranssiin. Ruusunmarjat ovat kiinni kranssissa hammastukuissa,jotka on pistetty kranssipohjan läpi.

Mitäs pidät? Onnistuinko iloittelemaan syksyn väreillä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti