tiistai 29. joulukuuta 2020

Tuotteistettuja käsityöpaketteja matkailuun

 Olen ollut pari vuotta mukana Taito Pohjois-Karjalan hallinnoimassa Matkalla kädentaitojen elämykseen- hankkeessa, jonka tavoitteena on ollut kehittää konsepti, jota käyttämällä pystytään tuotteistamaan kulttuurimatkailuun sopivia tuotepaketteja sekä löytämään juuri näiden matkailutuotteiden asiakasryhmät. 

"Hankkeen toimijoiden (Taito Pohjois-Karjala ry ja Pohjois-Karjalan matkailutoimijat sekä käsityöalan yrittäjät) päämääränä on paketoida sekä tarjota laadukkaita elämyksiä matkailijoille. Kiinnostavia matkailupaketteja, jotka ylittävät asiakkaan odotukset. Nämä paketit voivat koostua muun muassa kädentaitopalveluista, näyttely- ja tapahtumatarjonnasta sekä kahvila- ja ravintolapalveluista pohjoiskarjalaisissa matkailukohteissa ja -yrityksissä sekä Taitokorttelissa ja muissa Taito Pohjois-Karjalan toimipisteissä."

Hanke on ollut mielenkiintoinen ja tarpeellinen. Elämykset, itsetekeminen ja siinä onnistuminen ovat asioita, joista nykyihminen kiinnostuu ja innostuu. Toisaalta korona on tuonut aikaa suunnitteluun. Myyntitapahtumia ei ole ollut, ulkomaalaiset matkailijat puuttuvat nyt täysin, mutta kotimaan matkailu sitä vastoin kukoistaa. Toisaalta kokoontumisrajoitukset ja kontaktien välttäminen ovat olleet esteenä. Mutta toivottavasti kaikki muuttuu v. 2021.

Käsityömatkailu on tietysti käsityötuotteiden ostamista; toivottavasti tälläisistä pienistä käsityömyymälöistä kuin omani, mutta myös se on osallistumista erilaisiin työpajoihin, joita olen ideoinut kahdenlaisia valmiiksi. Toki työpajoja kehittelen edelleen ja muutama muukin on jo valmiina. Toisaalta voin tarjota myös tilat toiselle käsityöyrittäjälle työpajoja varten. Itselläni kun sellaiset ovat, mutta monelta käsityöyrittäjältä ne puuttuvat,

Tarkoituksena on tuoda esille paikallisuutta ja tutustuttaa kävijöitä niin maaseudun elämään kuin sen paikallishistoriaankin kotimuseon avulla.Ja samalla tuottaa elämyksiä käsillä tekemisen myötä.

Mukana tässä Matkalla kädentaitojen elämykseen -hankkeessa oli kolmisenkymmentä yrittäjää tai yhteisöä ja saimme käytännönläheistä koulutusta Aurana Oy:n Soila Palviaiselta kulttuurimatkailun tuotteistamisesta, hinnoittelemisesta ja markkinoinnista. Hanke loppui v. 2020 joulukuussa ja raportti valmistuu ensi vuoden puolella. Hankkeessa saatiin koottua tuotepaketteja, jotka löytyvät oheisesta linkistä

Esite Matkalla kädentaitojen elämykseen hankkeen työpajoista

Oma yritykseni Käsityömyymälä Varpunen oli mukana hankkeessa kahdella eri tuotepaketilla

  • Risuralli- pannunalunen
  • Kukkilintu
Molemmat tuotepaketit tehdään risusta.Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä. Varsinaisesti toiminta-aika ajoittuu kevääseen-kesään ja syksyyn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti