keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Pitsiliinasta valokoriste ikkunaanVarmaan aika monelta löytyy kodista vanhoja pitsiliinoja. Itse hamstraan niitä usein kirpputoreilta ja käytän pikkuliinoina monellakin pöydällä.

Kovettamalla liinoista voi tehdä koristeita riippumaan ikkunaan ja näin joulun alla lisäämällä niihin valot saa kauniin ikkunakoristeen. Ledvaloja on nyt niin monenlaisia ja pattereilla toimivat saa helposti ripustettua sinne minne sen tahdot laittaa. Pistorasian läheisyys ei ole este.

Kovetin pitsiliinan Paverpol- aineella, jolla saa hyvän lopputuloksen. Liinan voi toki kovettaa muullakin tavoin. Aika usein se ainakin ennen tehtiin vesi-sokeri-yhdistelmällä. Saman verran vettä ja sokeria ja sokeri sulatetaan kuumaan veteen ja liina siihen kastumaan vähäksi aikaa. Tosi tanakka lopputulos tulee näinkin. Ja tietysti voit kovettaa liinan vesi-erikeeperiseoksella. Ehkä lopputulos ei ole yhtä napakka, mutta voit tehdä liinalle tuen taipuisasta rautalangasta ja virittää liinan siihen.


Tässä olen tehnyt kehikon liinan kokoiseksi ja virittänyt valot siihen valmiiksi.Tässä vielä yksi tekemäni ikkunakoriste. Sen taakse en tehnyt tukea vaan pujottelin valot liinan väleihin ja sitten ikkunaan vain esille!


1 kommentti:

  1. Ihanan näköinen. Tuli minulle tarpeeseen ja kuinka ihana idea minulle! Sain mummoni pitsiliinat näkyville, todella näyttävästi!

    VastaaPoista