tiistai 26. marraskuuta 2019

Makramee-solmeilua


Makramee on tullut taas suosioon ja ohjeita ja kursseja asian tiimoilta on vähän kaikkialla. Niinpä en itsekään ole välttynyt moiselta innostukselta ja makrameetöitä on tullut tehtyä niin seinille, ikkunoihin kuin koristeiksikin ylipäätään. Töihin voi lisätä puu- ja lasihelmiä kukin makunsa mukaan. Mitään suuria seinävaatteita ei välttämättä tarvitse tehdä vaan voi ihan hyvin tarttua pienempiinkin töihin.

Olen ottanut vanhoja lasipurkkeja käyttöön lyhtyinä. Purkin ympärille olen solmeillut makrameesolmuja ja sisään olen laittanut led-kynttilän. Samaisia lasipurkkeja makrameekuorrutuksella olen käyttänyt säilytyspurkkeina vaikkapa puulastoille keittiön työpöydälläOhessa ikkunaan tekemäni tähti. Käytin materiaalina joskus muinoin ostamaani paperinarua ja hyvin jämäkkä tähti siitä syntyikin. Aina solmeiluun ei tarvitse käyttää punosta tai nyöriä vaan moni lanka soveltuu töihin ihan yhtä hyvin.

Kuten jo sanoin, ohjeita makramee-solmeiluun löytyy netistäkin helposti. Youtube on ohjeita pullollaan. Kannattaa ensin opetella perussolmut, jonka jälkeen voi siirtyä vaativimpiin töihin.
Makrameetähtiä solmeillaan avustuksellani keskiviikkona 11.12. Viinijärven yhteisötilassa klo 12-18.00 ja perjantaina 13.12. käsityömyymälässäni . Tervetuloa katsomaan ja kokeilemaan solmeilua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti