sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Risusta sydämiä

Tein muutamia risusydämiä, joita voi laittaa oveen tai seinälle tai riippumaan pihapuun oksaan kuten tässä kuvassa. Tokihan sen voi tehdä ihan itsellekin tai antaa hyvälle ystävälle.

Tarvitset työhön vain paksuhkoa rautalankaa, lyhyitä koivunrisuja ja ohutta rautalankaa.

Työ kannattaa aloittaa siistimällä risut ja valitsemalla niistä kaikista ohuimmat. Katko ylimääräiset oksat pois niin että risuissa ei sivujuonteita ole ja poista myös mahdolliset norkot. Ne ihan turhaan paksuntavat jälkeä.

Leikkaa paksummasta rautalangasta mieleisen pituinen rautalankapätkä työn pohjaksi. Voit mallata tulevan sydämen kokoa; jos haluat ison sydämen, rauralankaa pitää olla enemmän; lyhyestä pätkästä saat pienen sydämen.

Ota sitten sormesi paksuinen nippu risuja käteen ja päällystä niillä pohjana olevaa rautalankaa kierrittämällä ohutta rautalankaa risunipun ympärille. Koeta kuitenkin koko ajan peittää tukilankana oleva rautalanka risuilla. Lisää koko ajan risuja työn edistyessä työntämällä niitä lisää tyvipuoli edellä edellisten joukkoon.

Kun koko rautalanka on käyty näin läpi, muotoile tästä pötköstä sydän. Kiinnitä päät lyhyellä rautalangalla yhteen ja tee loppupätkistä sydämelle sakarat vääntämällä pihdeillä päitä sisäänpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti