maanantai 6. heinäkuuta 2020

Kesän herkku kuusenkerkkäsiirappiJoka vuosi olen tehnyt kuusenkerkkäsiirappia, jota käytän talven mittaan teessä ja jälkiruokakastikkeena jäätelön ja ohukaisten kanssa. Aiemmin olen tehnyt siirapin aina keittämällä, mutta tänä kesänä kokeilin sen tekoa  uuttamalla eli ilman kuumennusta.


Uuttamalla valmistamalla laitat siis kerätyt ja huuhdotus kuusenkerkät puhtaaseen lasipurkkiin. Painele ne tiiviiksi ja sen jälkeen sokeria niiden päälle niin, että kerkät peittyvät juuri ja juuri, Ja aurinko hoitaa valmistuksen. Siinä menee kyllä jonkin aikaa, mutta anna purkkisi olla ihan rauhassa ikkunalaudallasi niin pitkään, että sokeri on sulanut. Ihmeellistä, vai mitä?


Saat mitä herkullisinta siirappia, joka on kauniin väristä ja jossa kuusenkerkän maku on voimakas.
Pullotin siirapin pieniin kuumennettuihin pulloihin odottelemaan talvea ja teehetkiä. Kuusenkerkkäsiirappihan toimii mainiosti myös yskänlääkkeenä.


Olen tehnyt kuusenkerkistä myös kuusenkerkkäjuomaa ja laittanut niitä jääpalamuotteihin viilentämään juomia. Tässä lasissa kuusenkrkkäjuomaa on laimennettu vichyllä. Kuusenkerkkäjuomasta löytyy postaus tästä blogista Villiyrtit tunnisteen altaEi kommentteja:

Lähetä kommentti