perjantai 3. heinäkuuta 2020

Makrameetöitä puutarhaan

Olen tehnyt ihan perus makrameetöitä juutti- ja sisalnarusta ja ripstanut töitäni sitten  puutarhani puihin. Juutti- ja sisalnaru on kestävää ja hiukan rosoisen oloista ja sopii hyvin luontoon. Toki sateen sattuessa olen nostanut ne katokseen ja auringon jälleen paistaessa nostanut takaisin puun oksaan.


Koristeeksi voi laittaa helmiä ja käpyjäkin olen käyttänyt koristeina. Ja ihan perussolmuilla mennään, mutta mahdollisuuksia edetä on monia. Vähän jäykkäähän se on, mutta omalla tavallaan viehättävää ja luonnonmukaista.

Toki näihin töihin voi käyttää myös matonkuteita ja voisi leikata vaikkapa vanhat t-paidat kuteiksi ja laittaa liehut liehumaan. Muutamalla perussolmulla työ kokoon ja loput kuteiden pätkät voi jättää solmeilematta ja koko työ sitten koivunoksaan tai aidan tolppaan tuulen mukana liehumaan..


Tein myös oheisen hyllyn, joka nyt on aitan seinää koristamassa, mutta aivan yhtä hyvin sen voisi laittaa parvekkeelle tai terassille seinää vasten. Siihen voisi laittaa kukankin, mutta nyt minulla tässä on pieni kukkamaljakko ja kahvikuppikynttilä.


Aina jää narusta lyhyempiä pätkiä ja tarkka kun olen, käytän nekin hyväksi. Tässä on kuva lippunyöristä jonka tein koivuun koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti