torstai 10. joulukuuta 2020

Makrameetonttu aitan vartijaksi

 


Tykkään laitella pihamaalle kaikenlaisia tekemiäni koristuksia. Joko kiinni pihapuun oksiin tai sitten rakennusten seinille. Joskus tuntuu, että niitä on ihan liikaa, mutta luonto ei anna periksi. 

Pihallamme on pieni aitta, jossa pidän kesäisin risunäyttelyä. Sen eteen tein juutti- ja sisalnarusta oheisen tontun. Juutti ja sisal kestävät hyvin myös kosteutta, joten siinä saa tonttu viettää joulunajan ulkoilmassa  pitäen silmällä pihapiirin elämää.


Olen joskus ostanut kirpputorilta vanhat Järviset monoineen ja nekin nojaavat samaisen aitan seinään. Koristelin sukset jouluisasti tekemällä niihin havukoristeen. Jäkäläoksista tehty kuusi on aisaparina. Sekin on jo monta vuotta vanha ja tein sen aikoinaan koristeeksi erääseen juhlaan. Mutta, kun sitä säilyttää kesän poissa auringonvalosta, sen voi huoletta laittaa taas talvella esille.Tämä päivä on muutenkin mennyt havutöiden parissa, sillä tein niistä kuusen. Sidoin  tekemääni runkoon kuusenhavuja siten, että siitä tuli joulukuusi, jonka vein maitolaituriamme koristamaan. Aiemmin laiturilla on ollut joko ihan oikea joukukuusi tai sitten havutonttu, mutta tänä vuonna siellä ohikulkijoiden silmätikkuna onkin oheinen kuusi 


Tein kehikon sormenpaksuisista koivun oksista ja kiinnitin havut rautalangalla siihen kiinni. Kuusi on oveen sidottuna, joten pystyssä se pysyy sen avulla. Tällä tavalla voisi tehdä jouluisen havukoristeen myös seinään kiinnitettäväksi.


Tein myös havuista kellon oven pieleen. Kuusenkävyt  kellon kieliksi. Pohjan tein ensin katiskaverkosta ja kiinnitin siihen havut pujottelemalla niitä verkkoon kiinni.

Tänään jatketaan havukranssien tekoa. Niistä tulee kuvia huomiseen postaukseen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti